Julien Barbotin Larrieu
prezes zarządu
H.E.S.A.
Julien Barbotin-Larrieu ukończył studia licencjackie z zakresu Ekonomii na Institut Supérieur de Gestion (ISG) w Paryżu, a następnie ukończył, również w Paryżu, École Supérieure de Gestion Financière (ESGF) z tytułem magistra finansów, ze specjalizacją w zakresie makroekonomii oraz matematyki ilościowej.
Jego doświadczenie zawodowe, choć rozpoczynał karierę na stanowisku asystenta posła Bernarda Debré w Paryżu w 2008 roku, związane jest głównie z sektorem finansowym.
Zdobywał je m.in. w banku UBS w Stamford, Connecticut, na stanowisku Assistant Trader ds. Global Equity Derivatives, ze szczególnym uwzględnieniem księgowości branży medycznej i technologicznej.
W 2014 roku, dołączył do projektu renowacji Hotelu Europejskiego w Warszawie, początkowo jako konsultant, gdzie piastował kolejno stanowisko członka Zarządu, a następnie Prezesa Zarządu H.E.S.A. Sp. z o.o. Sp. K.
Równolegle, razem z żoną, prowadzi warszawską restaurację Bez Tytułu i planuje otwarcie kolejnego lokalu w drugiej połowie 2018 roku.
Bierze udział w sesjach:
-
HOTELE
Nowe sieci w natarciu. Hotelowi gracze coraz mocniej celują w Polskę
ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI -
REWITALIZACJA
Pewnego razu w starych murach, czyli o trudnej sztuce rewitalizacji w Polsce
ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCIPewnego razu w starych murach, czyli o trudnej sztuce rewitalizacji w Polsce
Szał na rewitalizację trwa. Skala stołecznego rynku i jego prestiż spowodowały, że to właśnie w Warszawie przeprowadzono dotąd najwięcej inwestycji komercyjnych powstałych w ramach rewitalizacji zabytków, zniszczonych budynków lub zdegradowanych terenów. Potencjał jest jednak o wiele większy. Co ze starszymi budynkami, które nie wytrzymują rynkowej konkurencji? Czy przebudowa starszych, mało atrakcyjnych obiektów na mieszkania, hotele czy nowoczesne biurowce to trudna sztuka? W czym tkwi sekret? W unikalnym duchu miejsca, świetnej lokalizacji, nieprzeciętnym koncepcie, a może współpracy z najlepszymi architektami?